“İzmir Lezzet Buluşmaları” “İzmir Şerbetleri” ile Başladı

Kentin yeme-içme kültürünü araştırmak ve günümüze taşımak misyonuyla yola çıkan İzmir Lezzet Dergisi ve İzmir Profesyonel Aşçılar Derneği “İzmir Lezzet Buluşmaları”nın ilk etkinliğini 16 Ağustos 2018 tarihinde “İzmir Şerbetleri” temasıyla Kemeraltı’nda gerçekleştirdi. Derneğimizin de destek verdiği etkinlikte, Sancar MarufluDr. Eren Akçiçek, Doç.Dr. Turgay Bucak ve  Burçin Kipman “İzmir’in Şerbet Kültürü” konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

Etkinlik kapsamında “Unutulan Bir İzmir İçeceği Sübye” atölyesinde Fortine Bencuya Gomel ve Yasemin Akalın İsberk bu özel lezzetin hikayesini anlatıp, yapımını anlattılar.

Büyük ilgi gören etkinlikte konuklara; Tarihi Yudumla Şerbetleri’nin katkılarıyla geleneksel şerbetçi güğümü ile Karadut Şerbeti ile Tire Süt Kooperatifi’nin Süt Şerbeti ve Smyrna Boyozları ikram edildi.

Related Post